TipTop Foods

Amerikai palacsinta egészséges(ebb)en

Sziasztok

Így hétvégére úgy gondoltam hozok valami olyat, ami nem csak finom, de egészségesebb is ebben a változatában. Lássuk is:

Amerikai palacsinta sajátosan

Hozzávalók: (kb. 15 tenyérnyi méretű darabhoz)

  • ~210 gramm zabliszt
  • 1 db tojás (M-es)
  • 3 dl tej (én laktózmenteset használtam)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)
  • 4 ek (csapott) eritrit
  • 1 mk fahéj (opcionális)
  • 1 ek napraforgó olaj (ha szeretnéd használhatsz kókoszolajat is az még jobb 🙂 )

Elkészítés:

1.Ha nincsen otthon zabliszted vagy nem akarsz drágán venni, meg lehet oldani egy kicsit másképpen is. Sima nagyszemű zabpelyhet a turmix kávédarálós tartozékával finomra lehet őrölni, lehet nem teljesen olyan, mintha lisztet használna az ember, de nekem bevált és így még olcsóbban kijön az ember vele 🙂

                                               

2. Kimérünk minden hozzávalót egy tálba, majd egy kézi mixerrel összekeverjük csomómentesre. Folyékonyabb állaga lesz ezekben az arányokban, mint egy átlag palacsinta tésztának.

                    

3. Egy kevés olajat melegítünk egy teflonos serpenyőben, nem kell sok. Majd ha ez felmelegedett, kisebb adagot teszünk oda. Nekem az vált be, hogy amivel megfordítom (spatula/fakanál) annál ne sokkal legyen nagyobb a palacsinta, mivel a folyékonyabb állaga miatt nehezebb megfordítani, ha túl nagy és előfordulhat hogy szétszakad. Ne aggódj ha az első palacsinta így is úgy is szétesik, az nekem is mindig a teszt darab 🙂 Nem sokkal azután kell megfordítani, amint kis légbuborékok jelennek meg rajta. Egy gyors határozott mozdulattal lehet a legkönnyebben megfordítani. 

                     

4. Ha kisütöttük az összeset (kb. 15 ekkora darab jön ki belőle) tálaljuk ízlés szerint, cukor csökkentett lekvárral, sziruppal. Jó étvágyat! 🙂

Erika

 

     

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jánosné Irma Talyán says:

    remélem olyan finom is mint amilyen jól néz ki!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!