Tojástekercs (Tamagoyaki) magyar módra salátával tálalva

Sziasztok!

Egy új recepttel kedveskedek nektek. Egy jó reggeli mindig feldobja az ember hangulatát, főleg ha ez a reggeli egészséges is. Az unalmas salátát felturbózom nektek egy kis finom tamagoyakival, ami annyit tesz, hogy tojásos tekercset készítek salátával! 😉

∼ Hozzávalók (1 adag)

∼ Elkészítés

1 lépés: A salátát egy tálba helyezzük, hozzá öntünk 1 evőkanál oliva olajat (ha kevés salátát szeretnétek, elég egy fél ek. belőle), majd ízlés szerint borsikafűvel ízesítjük.

2 lépés: A 3 db tojást feltörjük, majd egy csipet sóval befűszerezzük. Jó alaposan felverjük. 

3 lépés: Egy palacsintasütőt napraforgó olajjal kikenünk.

Tipp: Kevés olaj használat érdekében öntsetek ki egy tálba olajat, majd gyűrjetek össze szalvétát, és mártsátok bele az olajba. Ha sütés közben ismét kellene olajozni, ezt a trükköt tudjátok használni. 

A palacsintasütőbe egy kevéske tojást öntünk, hogy elfedje az alját. Majd alacsony lángon addig sütjük, amíg majdnem készen nem lesz, majd elkezdjük felhajtani.

Ha az elsőt feltekertük, akkor a tepsi szélére toljuk, és hozzá öntünk ismét egy kis adag tojást. Mindenképp érjen hozzá a már feltekert tojáshoz! Majd ha ez is készen van ismét feltekerjük.

 

Addig csináljuk, amíg el nem fogy a tojás. 

∼ Tálalás

Ha készen vagyunk a tekerccsel, akkor egy tálra helyezzük a salátát, majd a felvágott tojás tekercset ráhelyezzük és egy kis petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat a reggelihez! 👩‍🍳

Réka

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »