TipTop Foods

Zabpelyhes keksz

Sziasztok ismét! 

    Remélem, tetszenek nektek a receptjeink, és ha esetleg van hozzá fűzni valótok, akkor írjátok meg nekünk, ha szeretnétek e-mailben is, melyik recept tetszik nektek, vagy esetleg nem. De szívesen várunk ötleteket is, hogyan dobjuk fel a honlapunkat!😁 És most lássuk is ezt a zabkekszet!

∼Hozzávalók: 

  • 3 csomag zabpehely (nem darált)
  • 150 gramm vaj 
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 120 gramm liszt
  • 120 gramm barna cukor
  • 4 evőkanál tej
  • 3 evőkanál méz

∼Elkészítés:

1 lépés: Egy mély tálkába összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, a fahéjjal, a cukorral, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral és a sóval.

2 lépés: A vajat felolvasztjuk a mézzel. Ráöntjük a zabpelyhes lisztkeverékre és hozzá tesszük a tejet. Mindezt fakanállal összekeverjük.

3 lépés: Egy tepsire sütőpapírt teszünk és kisméretű massza gombócokat rakunk rá, majd szétnyomjuk őket.

180 fokos (légkeverős) sütőbe betesszük és 10-15 perc alatt megsütjük. 

∼Tálalás

Mikor kész hagyjuk kihűlni. Tálaljuk finom gyümölcs salátával.

 

Jó étvágyat!👩‍🍳

Réka

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!