Sziasztok ismét!
Remélem, tetszenek nektek a receptjeink, és ha esetleg van hozzá fűzni valótok, akkor írjátok meg nekünk, ha szeretnétek e-mailben is, melyik recept tetszik nektek, vagy esetleg nem. De szívesen várunk ötleteket is, hogyan dobjuk fel a honlapunkat!😁 És most lássuk is ezt a zabkekszet!
∼Hozzávalók:
- 3 csomag zabpehely (nem darált)
- 150 gramm vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 120 gramm liszt
- 120 gramm barna cukor
- 4 evőkanál tej
- 3 evőkanál méz
∼Elkészítés:
1 lépés: Egy mély tálkába összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, a fahéjjal, a cukorral, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral és a sóval.
2 lépés: A vajat felolvasztjuk a mézzel. Ráöntjük a zabpelyhes lisztkeverékre és hozzá tesszük a tejet. Mindezt fakanállal összekeverjük.
3 lépés: Egy tepsire sütőpapírt teszünk és kisméretű massza gombócokat rakunk rá, majd szétnyomjuk őket.
180 fokos (légkeverős) sütőbe betesszük és 10-15 perc alatt megsütjük.
∼Tálalás
Mikor kész hagyjuk kihűlni. Tálaljuk finom gyümölcs salátával.
Jó étvágyat!👩🍳
Réka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: