Grízes tészta

Sziasztok

Hoztam Nektek egy gyors receptet ha nincs időtök annyira a főzésre, ez hamar megvan 🙂

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Tegyünk oda egy lábosba vizet forrni egy csipet sóval és pici olajjal.

2. Amíg ez megvan egy serpenyőbe pici olajjal tegyük oda a búzadarát pirulni, folyamatos kevergetés mellett. Ne hagyjuk ott mert könnyen megéghet. Lassan kezd el aranybarnára pirulni, de aztán ha elkezdődik begyorsul a folyamat ezért kell hogy folyamatosan figyeljük. Majd felöntjük egy kis vízzel hogy megpuhuljon.

3. Ha ezzel meg vagyunk rakjuk félre hülni, közben ha felforr a víz tegyük bele a tésztát és a csomagoláson látható idő latt főzzük meg. (~10 perc)

4. Szűrjük le a tésztát és firgassuk össze a darával.

Tálaljuk lekvárral és porcukorral ízlés szerint. Jó étvágyat!

Erika 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »