Sziasztok hoztam Nektek egy hagyományos húsvéti finomságot amit édes- vagy sárgatúróként emlegetnek attól függően melyik térségből jön az illető. Nem nehéz elkészíteni pár hozzávaló kell csak hozzá és nagyon finom 🙂
1. Odatesszük a tejet a cukorral, vaníliás cukorral és sóval forrni. Kevergessük folyamatosan nehogy leégjen a cukor miatt.
2. Eközben a tojásokat felütjük egy tálba, és kicsit összekeverjük. Nem kell annyira, mintha egy tojásrántottát csinálnánk, csak éppen elkeverjük.
3. Ha felforrt a tej, visszavesszük közepes lángra és lassan folyamatos keverés mellett beleengedjük a tojásokat.
4. Itt jön a hosszabb rész, amikor addig kevergetjük amíg túró állagúvá nem válik az egész. Ez viszonylag sokáig tart és lassan indul meg a folyamat.
5. Ha már látjuk hogy megfelelő az állag és a folyadék kiválik kissé, egy szűrőbe tesszük (hagyományosan vászonanyagba, de nekem ez is tökéletesen bevált).
6. Hagyjuk hogy kicsöpögjön belőle a fölösleges folyadék. (Pár órára nyugudtan hagyhatjuk)
7. Aztán a következő pár órára(vagy akár éjszakára) hűtőbe tesszük, nekem az vált be hogy egy mély müzlis tálkára állítom a szűrőt és így teszem be hűtőbe, mert így még jobban egybe tud állni és ha kell tud hova csöpögni.
8. Kivéve egy tányérra borítjuk és felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!
Erika